Wanted ! Historische motorfietsen

30 Aug, 2022

Met het oog op de nakende niet-periodieke keuring voor motorfietsen bij verkoop of na ongeval, werkt BEHVA nauw samen met de regionale overheidsdiensten. De bedoeling is om voor onze oldtimerliefhebbers deze keuring voor inschrijving of na ongeval zo ‘light’ mogelijk te maken, weliswaar zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

Er werden al een aantal hoofdstukken uitgewerkt die we aan een praktische oefening willen aftoetsen. Daarom zijn we op zoek naar eigenaars die op donderdag 22 september 2022 tussen 13.30 en 17 uur aanwezig kunnen zijn met hun motorfiets en boorddocumenten in het keuringstation Autosécurité – rue Bon Espoir 13 te 4041 Herstal (bevindt zich in de zoning Z1 des Hauts-Sarts van Milmort)

We zijn op zoek naar verschillende motorfietsen van verschillende types en bouwjaar met een cilinderinhoud van +125 cc (deze tot 125 cc zullen niet onderworpen worden aan de nieuwe reglementering), zoals :

  • Pre-War motorfietsen
  • Militaire motorfietsen met en zonder zijspan
  • Post-War motorfietsen tot 1990
  • Drie- of vierwielers (trikes, Messerschmitt, ….)
  • Trial, Enduro, ….

Ben je in het bezit van zo’n motorfiets en wil je deelnemen, vul dan het onderstaande formulier in. BEHVA zal dan de definitieve keuze maken om een zo breed mogelijk gamma motorfietsen aan te bieden.

De gemaakte verplaatsingskosten worden door BEHVA vergoed. (0,50 EUR par km).

Uiterste inschrijvingsdatum is 15.09.2022.

Alvast bedankt voor uw medewerking.