De BEHVA schakelt een versnelling hoger met de aanwerving van Koen Van Hout

25 May, 2023

De Belgian Historic Vehicle Association schakelt een versnelling hoger met de aanwerving van Koen Van Hout (ex Mercedes-Benz)

Ter versterking van haar team kondigt de BEHVA met trots de komst van Koen Van Hout aan. Koen studeerde af aan de Universiteit Antwerpen en Vlerick met 3 Masters in bedrijfswetenschappen, Germaanse filologie en Marketing en is afkomstig uit Bonheiden.

Na een succesvolle internationale carrière bij Mercedes-Benz waar hij verschillende directiefuncties bekleedde (Managing Director Mercedes personenwagens in België, Global Head of Customer Events op het HQ in Stuttgart en General Manager Retail Support in het Customer Assistance Center in Maastricht) is Koen teruggekeerd naar België.

Als gepassioneerd oldtimerliefhebber zal hij vanaf 1 juni zijn ervaring ten dienste stellen van de sector en de Belgische oldtimerliefhebbers. Koen wenst, net zoals Philippe Pirson in Wallonië en Brussel, de banden aan te sterken met de Vlaamse overheden, de oldtimerclubs en andere stakeholders om ervoor te zorgen dat de toekomst van de oldtimer op een duurzame manier kan verzekerd worden.

“Historische voertuigen maken deel uit van ons erfgoed, het zijn monumenten op wielen die we moeten koesteren, bovendien brengen ze gepassioneerde mensen bij elkaar als toeschouwer of om de oldtimer actief te beleven in een rondrit. Ik wil me graag inzetten om dit patrimonium en de beleving ervan te beschermen, de authenticiteit én technische veiligheid te bevorderen en een verantwoord gebruik te stimuleren. En last but not least, een nieuwe generatie gepassioneerde oldtimergebruikers te begeleiden.” voegt Koen met veel enthousiasme toe.

Jan Dyck voorzitter, en Peeter Henning CEO van BEHVA wensen Koen bijzonder veel succes in zijn nieuwe uitdaging.

De Belgian Historic Vehicle Association vzw, afgekort BEHVA, is de overkoepelende organisatie van de oldtimerliefhebbers in België en bestaat sinds 1988. De BEHVA werd opgericht om de belangen van de clubs van eigenaars van historische voertuigen op een efficiënte manier te vertegenwoordigen. BEHVA is lid van FIVA, de internationale koepelorganisatie voor historische voertuigen.