BUGATTI KOMT NAAR AUTOWORLD VAN 8 SEPTEMBER TOT 5 NOVEMBER 2023!

3 Sep, 2023

Zo’n vijftien speciale auto’s zullen te zien zijn in de tijdelijke expozone van het museum. Ze zijn zeldzaam en zijn bijna nooit aan het grote publiek getoond. De meeste zijn unieke stukken, of in zeer beperkte oplage geproduceerd…

De tentoonstelling “Bugatti Unseen” wordt georganiseerd in samenwerking met Bugatti Brussels.

Een van de auto’s die ons door “de fabriek” werd ter beschikking gesteld, is de concept car van de enige echte “La Voiture Noire”! Hij is geïnspireerd op de persoonlijke auto van Jean Bugatti, de zwarte Type 57 SC Atlantic, die kort voor de Tweede Wereldoorlog spoorloos verdween.

Zijn nieuwe naamgenoot werd in 2022 voor 16 miljoen euro verkocht aan een mysterieuze eigenaar over wie nog steeds geruchten de ronde doen…

Over hedendaagse hypercars gesproken: de beroemde Veyron en Chiron, maar ook de EB110 die in de jaren 90 de Bugatti-revival inluidde, zijn allemaal aanwezig.
De concept cars van Centodieci, waarvan er slechts tien zijn geproduceerd, en van de Divo, waarvan er 40 zijn gebouwd, werden ons ook door Bugatti uitgeleend.

Vier raceauto’s uit een mooie Zwitserse collectie zullen voor het eerst te zien zijn. Maar ssst, we gaan voorlopig niets meer vertellen over de identiteit van de modellen…

Last but not least vind je in deze buitengewone line-up een aantal auto’s die verbonden zijn aan enkele van ‘s werelds grootste namen. Bijvoorbeeld een Type 40 Coupé, de persoonlijke auto van Jean Bugatti, of de Type 57 SC Spécial Coupé, de persoonlijke auto van Ettore Bugatti (zelf) in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog.

Een van onze vorige vorsten, koning Leopold III, een Bugatti-fan was? Een van zijn vroegere auto’s maakt ook deel uit van de tentoonstelling!

Hij wilde zijn passie voor Bugatti ook op jonge leeftijd doorgeven aan zijn zonen, door hen achter het stuur van de “Baby Bugatti” te zetten. Tussen 1927 en 1936 werden ongeveer 500 van het “wagentje” geproduceerd. Een versie 2 van de “Baby Bugatti” werd in 2019 gemaakt voor de 110e verjaardag van het merk.

Kortom, deze tentoonstelling staat synoniem voor schoonheid, maar ook voor een rijk verleden dat begon met een familiegeschiedenis en een liefde voor auto’s die niet alleen elegant zijn, maar ook hoge prestaties leveren.

https://www.autoworld.be/nl/expos/27/bugatti-unseen

 

Bugatti wedstrijd

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.