TRAXIO en BEHVA bundelen hun krachten om professionals van historische voertuigen te begeleiden

2 apr, 2024

TRAXIO (de federatie van mobiliteitsprofessionals) en BEHVA (Belgian Historic Vehicle Association) hebben een akkoord ondertekend. Het doel is om uitgebreide ondersteuning te bieden aan professionals van historische voertuigen.

Op dinsdag 26 maart 2024 ondertekenden TRAXIO en BEHVA op de vakbeurs AutoTechnica op de Heizel een samenwerkingsovereenkomst om professionals van historische voertuigen beter te ondersteunen. Terwijl velen van hen lid zijn van zowel TRAXIO als BEHVA, wensten ze zich bij één federatie aan te sluiten. Dankzij het akkoord tussen beide organisaties, zal TRAXIO de professionelen van historische voertuigen ondersteunen via BEHVA en zijn expertise en knowhow ter beschikking stellen van BEHVA. Die stelt BEHVA op zijn beurt ter beschikking van de professionals van historische voertuigen, op hun verzoek.

Brede waaier aan diensten

Concreet betekent dit dat BEHVA het enige aanspreekpunt wordt voor de aangesloten professionals. BEHVA vraagt, op eigen initiatief of op verzoek van de professionals, de informatie en de adviezen op die binnen de competenties van TRAXIO vallen. Dit omvat bijvoorbeeld specifieke vragen over het dagelijks beheer van hun professionele activiteit (handelsrelaties, verplichtingen op het vlak van fiscaliteit en milieu enzovoort), gratis en betalende documenten die beschikbaar zijn op de webshop van TRAXIO, net als de verspreiding van TRAXIO Magazine bij elke verschijning.

Bewaren en promoten

BEHVA staat dan weer ter beschikking van professionals voor alle vragen over historische voertuigen, zoals de verandering van regelgeving, de importprocedures, de douanerechten en -voorschriften, de conformiteitsregels, de normen en toleranties, de technische informatie, de technische keuring, inschrijving, de fiscaliteit, de verkeersbeperkingen en de organisatie van evenementen. BEHVA zal hen actief ondersteunen in hun rol om het cultureel erfgoed te promoten en het industrieel verleden te bewaren.

 Over TRAXIO

TRAXIO is de federatie van de autosector en aanverwante sectoren. Ze gebruikt haar uitgebreide kennis en jarenlange ervaring om autoprofessionals bij te staan in hun dagelijkse activiteiten.

Over BEHVA

BEHVA is de Belgische federatie van historische voertuigen. Dankzij haar uitgebreide kennis en lange ervaring, bestaat haar activiteit uit de bescherming, het behoud en de promotie van historische voertuigen.